Ormandan çiftçi alımı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Ormandan çiftçi alımı



 

HEDİYE EROĞLU

 

Yarısından fazlası orman varlığı olan kentler arasında yer alan ve Orman zenginliği bakımından Türkiye genelinde ilk 5’te bulunan Mersin’de Orman Bölge Müdürlüğü, tarla ürünleri ekimine yönelik seracı olarak çalıştırılmak üzere kadrolu 5 çiftçi işçi alımı için ilana çıktı.

 

BAŞVURULAR NEREYE, NASIL YAPILACAK?

Orman Genel Müdürlüğü’ne yapılacak başvurular ile ilgili çıkılan ilanda yapılması gerekenlere dair detaylı bilgiler verildi.

Mersin ili için yapılacak alımda meslek liselerinin tarım alanından mezun, en az ortaöğretim (lise) en fazla önlisans mezunu, (Meslek Liselerinin Tarım Alanından mezun olmak koşulu ile herhangi bir program bitiren Önlisans mezunları da başvuru yapabilir), 18-35 yaş arası, 5 kişinin çiftçi olarak alınacağı bildirildi.

İlanda; 29 Nisan itibariyle başlayan başvuruların 5 Mayıs 2024 tarihinde sona ereceğinin altı çizildi.

Kamu alımlarındaki başvuru yoğunluğu nedeniyle alımlar kura yöntemiyle yapılacak.

Kuralar 13 Mayıs 2024 tarihinde Mersin Mezitli Kuyuluk Orman Deposu’nda gerçekleştirilecek. Kura sonuçları Mersin Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinde ilan edilecek.

 

MERSİN’İN ORMAN VARLIĞI NE?

Türkiye ormanlarında tutulan karbon miktarı, 1 milyar 990 milyon 610 bin 714 ton olarak hesaplandı. Hesaplara göre; Türkiye'de ormanların yıllık 43 milyon 365 bin 774 ton oksijen ürettiği belirlendi. İl bazında orman alanlarına bakıldığında; 1 milyon hektar sınırını da aşan tek il konumundaki Antalya, Türkiye'de ilk sırada.

Kentlerin yüz ölçümlerine göre bakıldığında Mersin yüzde 53’e tekabül eden 835 bin hektarlık orman varlığı ile ilk 5 il içerisinde yer alıyor.

Mersin’de kişi başına düşen orman alanı ise 4 bin 471 metrekare.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA