‘Fikir Otobüsü Liseler’ yarışmasında yarı final heyecanı başladı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘Fikir Otobüsü Liseler’ yarışmasında yarı final heyecanı başladı



 

Haber Merkezi

 

Gençlere girişimcilik bilincini erken yaşlarda kazandırmayı ve lise seviyesindeki öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri üretebilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışmasında bu yılki yarı finaline katılacak projeler belirlendi. İki gün sürecek eğitim ve sunumlar sonrasında 33 projeden 6’sı finale kalacak. Ayrıca 33 projeden 2’si, Ankara’da Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Habitat ve UNİCEF’in yürüttüğü Fikir Maratonu’nda da yarışacak.

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Üniversitesi desteğiyle bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Fikir Otobüsü Lise’ yarıfinal heyecanı başladı. Yarı final etkinliğinin açılışına katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Orğun, gençlerin yarı final heyecanına ortak oldu.

Etkinliğin açılışında konuşan Abdulkadir Orğun, Genç Girişimciler Kurulu’nun kentin girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Fikir Otobüsünün ülke sınırlarını aşan bir proje haline geldiğine dikkat çeken Orğun, kendilerini heyecanlandıran bu başarının, daha büyük başarılara dönüşeceğine yürekten inandıklarını söyledi. 

TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Burçin Köksal da, yarışmaya bu yıl 460’ın üzerinde projenin başvurduğunu bildirdi. Geçen yıl finalistinin Türkiye’yi dünyada temsil ederek, dünya 3’üncüsü olduğunu kaydeden Köksal, hedeflerinin dünya liderliği olduğunu aktardı.

İki gün sürecek yarıfinal etkinliği, TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Eski Başkanı Dr. Osman Kiper’in ‘Katma değerli girişimcilik ve geleceğin girişimcisi’ eğitimi ile başladı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA